Werkwijze Piercings


Zo zetten wij Piercings

 

Heb je een idee of voorbeeld van welke piercing je wilt hebben, dan ben je van harte welkom in onze shop en bespreken wij de mogelijkheden qua uitvoering en met welk sieraad we dit gaan doen.

 

De openingstijden van de shop vindt u hier. Een afspraak maken mag natuurlijk ook, je kunt mij bereiken via het contactformulier of stuur een App via What'sApp. De eerste afspraak is natuurlijk vrijblijvend.  

 

Werkomgeving en werkwijze

Ik werk alleen met de  beste kwaliteit materialen en uitsluitend in een steriele werkomgeving. Ik gebruik zoveel mogelijk (disposable) materialen die na eenmalig gebruik worden weggegooid. 

 

Hoe wordt een piercing gezet?

Er bestaan twee technieken om gaatjes te maken. In de oorlellen kunnen gaatjes met een speciaal pistool geschoten worden. Dit is echter niet in alle gevallen de meest hygiënische en veilige methode. Bij piercings die door kraakbeen heen gaan, is het veiliger om deze met de hand te piercen. Hierbij prik ik met de hand een naald door de plek heen waar de piercing moet komen.

 

Hieronder zie je een overzicht van wat er precies gebeurt.

  1. De plek die gepiercet moet worden moet vrij zijn van kleding of haar. Bij oorpiercings is het bijvoorbeeld verstandig om lang haar in een staart te doen.
  2. De plek waar de piercing moet komen wordt gedesinfecteerd. Je mag het dan niet meer aanraken.
  3. Met speciale inkt wordt de plek waar de piercing gaat komen afgetekend. Op dat moment kun je kijken of je tevreden bent met de plaatsing en deze eventueel nog laten aanpassen.
  4. Ik gebruik een klem om de plek waar de piercing moet komen vast te houden. Dit is ook de laatste controle om te kijken of de piercing goed komt te zitten.
  5. Vervolgens wordt er een naald met de hand door de huid / het kraakbeen heen geprikt.
  6. De klem wordt weggehaald, en ik gebruik de naald om de piercing door het gaatje heen te halen.
  7. De piercing wordt vastgemaakt en schoongemaakt.

 

Je eerste piercing - waar moet je op letten?

Wanneer alles geregeld is kun je eindelijk jouw piercing laten zetten. Hier volgen nog een paar laatste tips om er zeker van te zijn dat je er echt klaar voor bent.

1. Weet wat je wilt! Naar de tattoo of piercing shop komen zonder enig idee is geen goed plan en mogelijk een indicator dat je nog niet genoeg hebt nagedacht.

2. Werk samen met mij. De meeste mensen hebben een goed gevoel over wat ze willen. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden en probeer ik met ideeën te komen waaraan jij misschien nog niet eens had gedacht.

3.Geen alcohol of drugs, 24 uur voordat de piercing gezet wordt. Indien dit wel het geval is, komt de afspraak te vervallen. Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert, wanneer je binnenkomt voor je piercing. Probeer je wat te ontspannen of laat je verder informeren – dat zal je helpen te ontspannen.

4. Het is verstandig om mij op de hoogte te stellen van medische complicaties die niet op het toestemmingsformulier omschreven worden. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Bij ernstige medische complicaties (ziekte of medicijnen, zoals bloedverdunners) moet je eerst langs de huisarts om te overleggen of het zetten van een piercing verantwoord is. Eventueel kun je ook vragen of het verantwoord is om een paar dagen te stoppen met het innemen van medicijnen. Heb je een allergie voor jodium, crèmes of metalen of heb je te maken met problemen met je bloeddruk, een zwangerschap, huidproblemen, duizeligheid of flauwvallen? Geef dit dan even aan voor men begint. In het geval van een zwangerschap mag er helemaal niet gepiercet worden i.v.m. het verminderde afweersysteem dat je in deze periode hebt.

5. Als je in de leeftijd van 16 jaar bent zorg dan dat je met een geldig ID bewijs en onder begeleiding van één van je ouders of wettelijke voogd bent, anders kunnen we je niet verder helpen. Niet alle Piercings worden vanaf 16 jaar gezet. Je kunt contact opnemen met de studio voor meer informatie.

6. Zorg dat je goed uitgerust bent. Hierdoor onderga je de procedure een stuk makkelijker en zal het piercen ook minder pijn doen.

7. Probeer je te ontspannen tijdens het piercen. Wanneer je constant nadenkt over het piercen doet het waarschijnlijk alleen maar meer pijn. Ook voor mij is het prettiger werken als je ontspannen bent.

8. Volg onze nazorginstructies goed op. Ik kan nog zo goed mijn werk doen maar wanneer jij je nieuwe piercing niet goed verzorgt kan deze gaan ontsteken. Je zult niet de eerste zijn die door een ontsteking besluit zijn/haar nieuwe piercing maar niet meer te dragen.

 

Mocht je twijfelen over de genezing van jouw piercing, dan kun je ons naderhand altijd nog even bellen of langskomen in de shop!