Tattoo RM


Wat is een tatoeage?
 

Een tatoeage is een definitieve versiering van de huid. Omdat de bovenste huidlaag (epidermis) zich het gehele leven blijft vernieuwen, wordt de inkt tijdens het plaatsen van een tatoeage tot in de tweede huidlaag (dermis) ingebracht. Hierdoor ontstaat er een permanente kleurverandering. Dit wordt ook wel een tattoo of tatoeage genoemd. Echter is het tegenwoordig wel mogelijk om een tatoeage te verwijderen met behulp van een laser.

 

Als we kijken naar vroeger, dan zien we dat elke cultuur zijn eigen manier van tatoeëren had. Bij de ene cultuur werden bijvoorbeeld diverse kleine wondjes werden gemaakt, die vervolgens ingesmeerd werden met houtskool. Andere culturen gebruikte o.a. een bamboestok met daaraan diverse naalden, die 120 keer per minuut in de huid werden geprikt.Tegenwoordig zien we dat sommige culturen vast willen houden aan deze eeuwenoude technieken. Desalniettemin wordt er tegenwoordig in de meeste gevallen gebruik gemaakt van de vernieuwde technieken (speciaal apparaat met pigment, ofwel inkt).

Tips voor het laten zetten van jouw eerste tattoo

 

Heb je besloten welk ontwerp jij graag getatoeëerd wilt hebben en op welke plek?

Wij geven je alvast een aantal zinvolle tips die je zeker kunnen helpen bij het laten zetten van jouw eerste tattoo:

  • Gebruik geen alcohol of drugs 24 uur voordat je getatoeëerd wordt. Dit kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen.
  • Zorg ervoor dat je in goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je je tattoo gaat laten zetten.
  • Probeer van tevoren voldoende te eten. Soms vallen mensen flauw tijdens het tatoeëren, van de pijn of de spanning. Echter, de grootste oorzaak is het niet voldoende eten, dit kan het resultaat zijn van opgebouwde spanning/stress voor het laten zetten van je tatoeage.
  • Als je bang bent voor de pijn is het innemen van een pijnstiller een aanrader. Overdrijf dit echter niet.
  • Heb je ernstige medische complicaties (ziekte of medicijnen)? Bespreek dan vooraf met je huisarts of het laten zetten van een tatoeage verstandig is. Geef bij je artiest in welk geval dan ook aan dat je medische complicaties of allergieën hebt om teleurstelling of een ongewenst resultaat te voorkomen.
  • Probeer je te ontspannen voor en tijdens het laten zetten van jouw eerste tattoo!

 

Overweeg je ook om een tatoeage te laten zetten? Kom bij ons langs en bespreek de mogelijkheden.